Försäkringen

Du måste uppfylla vissa villkor för att få ersättning. Här kan du läsa mer om försäkringen och villkoren för att få ersättning samt vad som gäller för dig under tiden som du är arbetslös. 

Tveka inte att kontakta oss om du inte hittar svaret på dina funderingar. Informationen är översiktlig och lämnar inte svar på alla frågor.

blommor

Riskerar du att bli arbetslös?

För att ha rätt till ersättning måste du uppfylla grundvillkoren och ett arbetsvillkor. Här kan du även läsa om ersättningsperiod och karens.
Villkor för ersättning

Under arbetslösheten

När du är arbetslös ska du vara aktiv i ditt arbetssökande. Du ska aktivitetsrapportera till Arbetsförmedlingen och följa din planering. Här kan du läsa mer om vad som förväntas av dig under din arbetslöshet.
Att tänka på under arbetslösheten

Hur mycket får jag i ersättning?

Här kan du läsa om ersättningens storlek, inkomstbaserad ersättning, grundförsäkringen och medlemsvillkoret.
Ersättningen

Tidrapportera

Varje vecka ska du rapportera din tid på tidrapporter, det är din ansökan om ersättning. Här finns information om hur du fyller i dina tidrapporter i olika situationer.
Hur fyller jag i mina tidrapporter

Företagare

Här får du information om vad som gäller för dig som haft eget företag eller haft engagemang i företag.
Regler för företagare

Egen uppsägning

Om du säger upp dig från ett arbete utan att ha ett nytt arbete kan du bli avstängd från arbetslöshetsersättning.
Egen uppsägning

Studier

Har du studerat innan arbetslösheten och avslutat dina studier. Har du doktorerat. Vill du studera under arbetslösheten. Har du studerat med stipendium.
Läs mer om studier

Utlandsarbete

Ska du söka jobb eller arbetslöshetsersättning i annat EU-land eller kommer du tillbaka till Sverige efter arbete utomlands.
Utlandsarbete

Har du fått ett avgångsvederlag?

Här kan du läsa mer om vad som gäller om du tecknat en överenskommelse med din arbetsgivare.
Avgångsvederlag

Om det blir fel

Om du fått ersättning du inte haft rätt till kan du bli återbetalningsskyldig. Det är viktigt att du lämnar korrekta uppgifter till oss samt informerar oss om din situation förändras.
Läs mer

Försäkringens A-Ö

Informationen som finns inom de olika områdena finns även här sorterade i bokstavsordning. Här finns även länkar till gällande lagar, förordningar, föreskrifter och regler som a-kassans beslut baseras på.
Försäkringsregler