Medlemsavgift

Skriv ut

Medlemsavgiften till STs a-kassa är 135 kronor per månad.

Det är samma avgift för alla medlemmar i a-kassan oavsett om du arbetar eller inte. Avgiften är inte baserad på din inkomst.

Du kan betala din medlemsavgift på fyra olika sätt; Autogiro, e-faktura, faktura via KIVRA eller pappersfaktura.

Om du inte gör något val får du en pappersfaktura med posten. A-kassan rekommenderar att du använder Autogiro eller e-faktura för att betala din medlemsavgift. Genom att använda ett av alternativen spar du på miljön och minimerar risken att betalningen inte kommer in i rätt tid till a-kassan.

Exempel:
Januari månads medlemsavgift ska vara a-kassan tillhanda senast den 31 januari.

Bild på solrosor

Autogiro

Använd Autogiro för att betala medlemsavgiften, det är smidigt både för dig och a-kassan. Du ansöker enklast om Autogiro på Mitt medlemskap. När du loggat in, väljer du "Min profil" på första sidan. Där klickar du på redigera under "Betalsätt" och väljer Autogiro. Fyll i clearingnummer och kontonummer. Klickar ja, att du godkänner villkoren samt tryck på spara.

Du kan även anmäla att du vill ha Autogiro via din inloggade sida på din internetbank, ange sökordet STs arbetslöshetskassa. Längst ner på sidan finner du en ansökan om Autogiro som du kan skriva ut och skicka till oss.

Autogiro dras varje månad den 28:e för innevarande månad. Är den 28:e en helgdag dras avgiften nästkommande vardag. Beloppet behöver finnas på ditt konto dagen innan för att avdraget ska fungera.

Observera att om ditt Autogiro blir godkänt i innevarande månad innan den 24:e kommer avgiften dras i via Autogiro den månaden. Om godkännandet sker efter den 24:e i innevarande månad kommer avgiften dras kommande månad. Om godkännande sker först månaden efter måste du betala den utskickade fakturan manuellt. Det är först när din bank har godkänt din ansökan om Autogiro som medlemsavgiften dras från ditt konto. Du får därefter inga aviseringar, undantaget är om avgiften av någon anledning inte kunnat dras två månader efter varandra. Du får då en påminnelse med post den tredje månaden. Att avgiften är dragen bekräftas i kontoutdraget från din bank.

Exempel

  1. Du har ansökt i början av maj om att betala avgiften med Autogiro och banken godkänner dragningen senast den 23 maj. Avgiften dras den 28 maj från ditt konto för maj månad. Du kan då bortse från utskickad faktura.
  2. Du har ansökt i början av maj om att betala avgiften med Autogiro och banken godkänner dragningen från och med den 24 maj. Avgiften dras den 28 juni från ditt konto för maj och juni månad. Du kan då bortse från utskickad faktura.
  3. Du har ansökt i början av maj om att betala avgiften med Autogiro och banken godkänner dragningen från och med 1 juni. Avgiften dras den 28 juni från ditt konto för juni månad. Du måste betala fakturan för avgiften avseende maj själv.

Tänk på att det inte är samma bankgironummer för Autogiro som för pappersfakturor.

E-faktura

Du kan välja att få din faktura elektroniskt till din Internetbank. Du ansluter dig till e-faktura via din inloggade sida på din Internetbank, ange sökordet STs arbetslöshetskassa. Din bank kan hjälpa dig ifall du har några ytterligare frågor om e-faktura.

KIVRA - digital brevlåda

Om du är ansluten till KIVRA kommer din faktura dit. Du kan välja att ansluta dig till KIVRA och få din faktura dit. Registrera dig på KIVRA.

A-kassan skickar ut en faktura per månad via KIVRA. Med fakturan får du ett förtryckt inbetalningskort avseende hela medlemsavgiften. Fakturan får du i mitten av månaden och den ska vara betald senast på förfallodatumet som står på inbetalningskortet. Du betalar in medlemsavgiften på a-kassans Bankgirokonto 139-7686. Medlemsavgiften betalas månadsvis.

Pappersfaktura

A-kassan skickar ut en faktura per månad. Med fakturan får du ett förtryckt inbetalningskort avseende hela medlemsavgiften. Fakturan får du i mitten av månaden och den ska vara betald senast på förfallodatumet som står på inbetalningskortet. Du betalar in medlemsavgiften på a-kassans Bankgirokonto 139-7686. Medlemsavgiften betalas månadsvis.

Betala i förskott

Om du ska resa bort eller bo på annan adress under en längre tid och har svårt att betala din medlemsavgift kan du som inte har autogiro eller e-faktura betala in din medlemsavgift i förskott för de månader du är borta.

Du kan använda det OCR-nummer som står på din senaste faktura. A-kassan aviserar dig igen när de förskottsbetalda avgifterna är förbrukade. Det innebär att det kan gå en eller flera månader innan du får en faktura på nytt.

Betalning från utlandet

Om du bor utomlands och vill göra dina inbetalningar till STs a-kassa via utländsk bank, ska du vända dig till den banken för ytterligare information.

Du ska använda ett så kallat IBAN-nummer tillsammans med en BIC/Swift-kod. IBAN-numret för STs a-kassa är SE59 6000 0000 0007 0212 4958. Den Bic/Swift-kod du ska använda när du betalar till STs a-kassa är HANDSESS.

Glöm inte att uppge följande uppgifter:

  • personnummer
  • namn
  • adress 

För sent betald avgift

Om avgiften inte inkommit i slutet av den andra månaden efter den månad den avser kommer medlemskapet automatiskt att upphöra på grund av bristande betalning. Läs mer om sen betalning här.