Medlemsavgift

Skriv ut

Medlemsavgiften till STs a-kassa är 145 kronor per månad.

Det är samma avgift för alla medlemmar i a-kassan oavsett om du arbetar eller inte. Avgiften är inte baserad på din inkomst.

Du kan betala din medlemsavgift på fyra olika sätt; Autogiro, e-faktura, faktura via KIVRA eller pappersfaktura.

Om du inte gör något val får du en pappersfaktura med posten alternativt till KIVRA om du har anmält dig dit.

A-kassan rekommenderar att du använder Autogiro eller e-faktura för att betala din medlemsavgift. Genom att använda ett av alternativen spar du på miljön och minimerar risken att betalningen inte kommer in i rätt tid till a-kassan.

Exempel:
Januari månads medlemsavgift ska vara a-kassan tillhanda senast den 31 januari.

Bild på solrosor

Autogiro

Använd Autogiro för att betala medlemsavgiften, det är smidigt både för dig och a-kassan. Du ansöker enklast om Autogiro på Mitt medlemskap. När du loggat in, väljer du "Min profil" på första sidan. Där klickar du på redigera under "Betalsätt" och väljer Autogiro. Fyll i clearingnummer och kontonummer. Klickar ja, att du godkänner villkoren samt tryck på spara.

Du kan även anmäla att du vill ha Autogiro via din inloggade sida på din internetbank, ange sökordet STs arbetslöshetskassa

Längst ner på sidan finner du en ansökan om Autogiro som du kan skriva ut och skicka till oss.

Autogiro dras varje månad den 28:e för innevarande månad. Är den 28:e en helgdag dras avgiften nästkommande vardag. Beloppet behöver finnas på ditt konto dagen innan för att avdraget ska fungera.

Det är först när din bank har godkänt din ansökan om Autogiro som medlemsavgiften dras från ditt konto. Du får därefter inga aviseringar. Att avgiften är dragen bekräftas på ditt kontoutdrag från din bank.

Om avgiften av någon anledning inte kunnat dras två månader efter varandra skickas en pappersfaktura med post eller till KIVRA. Denna faktura behöver betalas för att Autogirot ska komma igång igen.

Tänk på att det inte är samma bankgironummer för Autogiro som för pappersfakturor.

E-faktura

Du kan välja att få din faktura elektroniskt till din Internetbank. Du ansluter dig till e-faktura via din inloggade sida på din Internetbank, ange sökordet STs arbetslöshetskassa. Din bank kan hjälpa dig ifall du har några ytterligare frågor om e-faktura.

Om avgiften betalas för sent eller att du missar att betala kommer det skickas en pappersfaktura med post eller till KIVRA. Denna faktura behöver betalas för att du ska få e-faktura igen.

KIVRA - digital brevlåda

Är du ansluten till KIVRA kommer du att få din faktura dit om du inte väljer Autogiro eller e-faktura. Om vill du ha din faktura till KIVRA måste du ansluta dig dit. Registrera dig på KIVRA.

A-kassan skickar ut en faktura per månad via KIVRA. Med fakturan får du ett förtryckt inbetalningskort avseende hela medlemsavgiften. Fakturan får du i mitten av månaden och den ska vara betald senast på förfallodatumet som står på inbetalningskortet. Du betalar in medlemsavgiften på a-kassans Bankgirokonto 139-7686. Medlemsavgiften betalas månadsvis. Om du betalar din medlemsavgift för sent eller att du missar att betala den kommer det skickas en pappersfaktura till dig med posten.

Pappersfaktura

A-kassan skickar ut en faktura per månad. Med fakturan får du ett förtryckt inbetalningskort avseende hela medlemsavgiften. Fakturan får du i mitten av månaden och den ska vara betald senast på förfallodatumet som står på inbetalningskortet. Du betalar in medlemsavgiften på a-kassans Bankgirokonto 139-7686. Medlemsavgiften betalas månadsvis.

Missad avgift för en månad

Har du missat att betala avgiften för en månad och därefter fortsätter att betala kommer a-kassan att flytta din avgift så den täcker den missade månaden. Detta för att du inte ska få utträde på grund av bristande betalning. Du får därför en påminnelse för den månad som du "redan har betalat".

Betala i förskott

Om du ska resa bort eller bo på annan adress under en längre tid och har svårt att betala din medlemsavgift kan du som inte har autogiro eller e-faktura betala in din medlemsavgift i förskott för de månader du är borta.

Du kan använda det OCR-nummer som står på en tidigare faktura. A-kassan aviserar dig igen när de förskottsbetalda avgifterna är förbrukade. Det innebär att det kan gå en eller flera månader innan du får en faktura på nytt.

Betalning från utlandet

Om du bor utomlands och vill göra dina inbetalningar till STs a-kassa via utländsk bank, ska du vända dig till den banken för ytterligare information.

Du ska använda ett så kallat IBAN-nummer tillsammans med en BIC/Swift-kod. IBAN-numret för STs a-kassa är SE59 6000 0000 0007 0212 4958. Den Bic/Swift-kod du ska använda när du betalar till STs a-kassa är HANDSESS.

Glöm inte att uppge följande uppgifter:

  • personnummer
  • namn
  • adress 

För sent betald avgift

Om avgiften inte inkommit i slutet av den andra månaden efter den månad den avser kommer medlemskapet automatiskt att upphöra på grund av bristande betalning. Läs mer om sen betalning här.