Arbetsgivare

Använd a-kassornas e-tjänst för arbetsgivarintyg

Enklare att lämna rätt uppgifter

Som arbetsgivare är du skyldig att lämna ett intyg till före detta anställda som vill söka ersättning från a-kassan. E-tjänsten arbetsgivarintyg.nu hjälper dig att fylla i rätt uppgifter och skicka intyget till rätt a-kassa.
 

Färre kompletteringar – mindre administration

7 av 10 arbetsgivarintyg som kommer till a-kassorna via papper måste skickas tillbaka för att det saknas uppgifter. När du i stället skapar intyget digitalt finns alla uppgifter med från början och du slipper lägga tid på att administrera kompletteringar i efterhand. Dina före detta medarbetare får dessutom ett snabbare besked om ersättning från a-kassan, vilket bidrar till att stärka ditt rykte som arbetsgivare.
 
 

Öppen för alla arbetsgivare

Tjänsten utvecklas av a-kassorna och är fri att använda för alla arbetsgivare, oavsett bransch. Så här fungerar det:
 
Du som arbetsgivare loggar in med e-legitimation på arbetsgivarintyg.nu och fyller i alla uppgifter.
 
Om du och din tidigare anställd kommit överens om att Arbetsgivarintyget ska skickas elektroniskt behöver du e-postadress och mobilnummer till personen du ska utfärda arbetsgivarintyget till. När du som arbetsgivare har fyllt i alla uppgifter och signerat intyget får din tidigare anställd ett mejl och ett sms. Din tidigare anställd loggar in med sin e-legitimation för att se intyget och skickar sedan in det till STs a-kassa.
 
Gå till  www.arbetsgivarintyg.nu  nästa gång du behöver lämna ett intyg.
 
Se filmen om hur du gör:
 
Tack för att du hjälper till att förbättra servicen mot vår medlem och dina tidigare anställda.

Med vänliga hälsningar
STs a-kassa

Rolf Darner
Kassaföreståndare