Arbetsgivare

Skriv ut

Kvinna biter på penna

Hej arbetsgivare!

En person som är arbetslös och söker ersättning från oss kommer vid olika tillfällen under sin arbetslöshet att behöva skicka in både arbetsgivarintyg och anställningsavtal. Som arbetsgivare är du skyldig att lämna ett intyg till före detta anställda som vill söka ersättning från a-kassan.

När du ska utfärda ett arbetsgivarintyg ska du använda dig av a-kassornas e-tjänst för arbetsgivarintyg

Med e-tjänsten arbetsgivarintyg.nu är det enklare att lämna uppgifter och du får hjälp med att fylla i rätt uppgifter och skicka intyget till rätt a-kassa. 

Färre kompletteringar – mindre administration 

7 av 10 arbetsgivarintyg som kommer till a-kassorna via papper måste skickas tillbaka för att det saknas uppgifter. När du i stället skapar intyget digitalt finns alla uppgifter med från början och du slipper lägga tid på att administrera kompletteringar i efterhand. Dina före detta medarbetare får dessutom ett snabbare besked om ersättning från a-kassan, vilket bidrar till att stärka ditt rykte som arbetsgivare.

Öppen för alla arbetsgivare 

Tjänsten utvecklas av a-kassorna och är fri att använda för alla arbetsgivare, oavsett bransch. Så här fungerar det:
 
Du som arbetsgivare loggar in med e-legitimation på arbetsgivarintyg.nu och fyller i alla uppgifter.
 
Om du och din tidigare anställd kommit överens om att Arbetsgivarintyget ska skickas elektroniskt behöver du e-postadress och mobilnummer till personen du ska utfärda arbetsgivarintyget till. När du som arbetsgivare har fyllt i alla uppgifter och signerat intyget får din tidigare anställd ett mejl och ett sms. Din tidigare anställd loggar in med sin e-legitimation för att se intyget och skickar sedan in det till STs a-kassa.
 
Gå till www.arbetsgivarintyg.nu nästa gång du behöver lämna ett intyg.
 
Se filmen om hur du gör:

Integrera tjänsten med ditt lönesystem

Du kan integrera e-tjänsten med ditt lönesystem. 

Är du nyfiken att veta mer eller har ytterligare tekniska frågor hänvisar vi dig till vår supporttelefon på nummer 08-519 096 44.

Den tekniska specifikationen för detta kan du ladda ner nedan.